Coby de Jong

Coby Lune

Ik ben moeder van 2 volwassen kinderen en oma van (inmiddels) 3 kleinkinderen. Deze foto is samen met mijn kleinkind Lune, gemaakt op haar kinderdagverblijf toen ze 3 jaar oud was.
Ik kwam in eerste instantie in aanraking met spiritualiteit door de ontmoeting met Archie Fire Lame (Lakota Indianen)  en daarna door de ontmoeting met Zohra Bertrand; zij is de grondlegster van een spirituele beweging in Nederland t.w. Psychosofia, deze naam betekent 'wijsheid van geest'.

 

illustratie regenboog

De ontmoeting met Archie Fire Lame Deer maakte vele herinneringen en diep besef van ontzag voor het leven in me wakker.
Zohra heeft me erg geïnspireerd zowel privé als in mijn werk en mede door haar heb ik mijn praktijk Sterrenkind opgezet. Zij bracht mij in contact met mijn eigen spiritualiteit en mijn eigen levensopdracht en hierdoor kreeg ik begrip over mijn leven en het doel van mijn leven.

Door de ontmoeting met Zohra, ben ik in aanraking gekomen met gelijkgestemde mensen en na het volgen van een cursus Spirituele Pedagogiek bij het centrum van Psychosofia, destijds in Enschede , hebben we met een aantal mensen: Marieke de Vrij, Anna Lamb, Marianne Awater en Marleen Oosterhof in 1986 een werkgroep Spirituele Pedagogiek gevormd (LWSP) van waaruit we allerlei lezingen en cursussen organiseerden en vooral de pedagogiek verdiepten.

We kregen teksten door van de geestelijke begeleiding die we opschreven en in de praktijk onderzochten. Marieke de Vrij hield zich vooral bezig met maatschappelijke vraagstukken, Anna Lamb met het onderwijs, Marianne Awater met jongeren en opvoeding, Marleen Oosterhof met ortho-pedagogiek en ik met zwangerschap, geboorte en ouderschap.
Na het beëindigen van deze groep ben ik een samenwerking aangegaan met Anna Lamb en hebben we de pedagogiek nog verder verdiept; daar zijn allerlei activiteiten uit voortgekomen o.a. lezingen en cursussen en opleidingen (LOSK- Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en begeleiding). Deze opleiding geef ik nu vanuit mijn praktijk Sterrenkind.

Achtergrond over mijn opleidingen

aura

Veel kennis over zwangerschap, geboorte en opvoeding heb ik opgedaan in mijn deelname aan de Landelijke Werkgroep Spirituele Pedagogiek.

Ik heb als achtergrond HBO-J (het huidige SPH) Ik ben 6 jaar werkzaam geweest in het cultureel werk t.b.v. kinderen en ouders.  In 1983 heb ik een massage opleiding gevolgd (Bio Release) , daarna een (zwangerschaps) yoga opleiding (bij de Parelmoer) en een Dru Yoga en een meditatie opleiding. (bij de Life Foundation)
In 1997 ben ik een praktijk begonnen voor zwangerschaps begeleiding, spiritualiteit en ouderschap: Sterrenkind. In 2005 ben ik een centrum gestart vanuit een visie om spiritualiteit dichter bij de mensen te brengen en toegankelijker te maken : Dit centrum heeft tot 2012 bestaan, daarna ben ik verder gegaan met mijn praktijk aan huis.Vanuit mijn praktijk aan huis geef ik zwangerschapsyoga , zwangerschapsmassage, babymassage en opleidingen: De opleiding tot docent babymassage, de opleiding zwangerschaps massage en de opleiding Spirituele Hulp en begeleiding aan kinderen (LOSK).

Babymassage

Coby de Jong Babymassage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geef circa 30 jaar cursussen en individuele babymassage, ook enkele jaren in samenwerking met Florence/Maevita Den Haag.
Ik heb verschillende massagevormen geïntegreerd, afgestemd op de baby. Ik heb ook een werkboekje samengesteld.


Sinds 1988 geef ik de Opleiding Docent Babymassage. De opleiding zwangerschapsmassage sinds 2000
De opleiding Babymassage van Sterrenkind is een van de eerste opleidingen Babymassage in Nederland.

Ik heb een aantal artikelen geschreven over babymassage en over spiritualiteit voor tijdschriften (Bres, Educare) en ik heb een DVD uitgebracht over Babymassage.

Sinds januari 2013 is Sterrenkind een praktijk 'aan huis' geworden.

illustratie lavendelIk heb een samenwerking met de stichting B.I.S. (bewustwording en integratie van spiritualiteit).  
De Landelijke opleiding Spirituele Kinderhulp en begeleiding die ik geef is samengesteld door Anna Lamb.

Ik heb 30 jaar lang samengewerkt met Anna Lamb en we hebben samen spirituele pedagogiek verdiept. Helaas is Anna in het voorjaar van 2016 overleden. Zij heeft een schat aan kennis en wijsheid nagelaten in al haar lezingen. Teksten van haar kunt u vinden op de website: www.annalamb.nl  en in de website: spiritualiteitindelaatstelevensfase.nl

 

Zohra Bertrand is in het voorjaar van 2015 overleden op 86 jarige leeftijd. Anna Lamb is overleden in het voorjaar van 2016 op 75 jarige leeftijd.

Module position-13

module positie 13

Module position-14

module positie 14

Module position-15

module positie 15

Module position-16

module positie 16